Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

On Jokkella metrejä mittarissa

Jokke Jokijuna on Grandellin liikenne Oy:n omistama jokijuna, joka tuli turkulaisille tutuksi 2012 kesän aikana. Jokken ura alkoi kuitenkin jo vuosia ennen Aurajoen rantojen valloittamista. Aiemmin Jokke vietti päivänsä  Italian auringon alla, jossa se toimi vuosia viinitilan veturina. Eteläisestä Euroopasta matka jatkui kohti Savon sydäntä, Kuopiota, jossa Jokke kasvoi miehen mittoihin saadessaan kolme lisävaunua seurakseen. Jokken maailmanvalloitus jatkui kohti Turkua, josta se sai uuden kodin Aurajoen rantojen hellästä huomasta.

Jokke ei kuitenkaan aina ole toiminut Jokijunan nimenä, vaan kastetilaisuus pidettiin 2012 keväällä nimikilpailun tuloksena, johon saivat osallistua Turun alueen päiväkodit ja peruskoulut. Kasteen jälkeen Jokke oli valmis kuljettamaan junamatkailijoita täl ja tois puolel jokkee.

Kaksi kesää meni nopeasti ihastusta ja ihmetystä niittäessä ja nyt onkin jälleen aika palata talviunilta kohti Aurajoen upeita rantoja. Jokke ja Jokken tiimi toivottaa kaikki vanhat ja uudet ystävät tervetulleiksi hyppäämään kesäisen Jokijunan kyytiin!

 

 

 

 

Image Gallery